"Bezpieczeństwo żywności to troska o zdrowie Twoje i Twoich bliskich"
HACCP to skrót od angielskiej nazwy Hazard Analysis and Critical Control Points, co tłumaczy się na język polski: System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punków Kontroli (to system zarządzania jakością produktów spożywczych).
Zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia w Polsce od 25 sierpnia 2006 roku, system jest obowiązkowy dla wszystkich podmiotów mających kontakt z żywnością to jest: Zakłady produkujące zrywność; sklepy z żywnością, bary restauracje, magazyny z produktami spożywczymi, transport żywności itp. …
W ramach usługi oferujemy:
przeprowadzanie Audytu Zerowego, mającego na celu rozpoznanie potrzeb firmy, przegląd aktualnej dokumentacji
szkolenie pracowników i kierownictwa z zakresu wymagań systemu HACCP i GMP/GHP
dostosowanie czasu pracy do potrzeb Klienta
wsparcie Konsultanta podczas Audytu Certyfikującego
Co zyskujemy wdrażając system HACCP:
spełnienie wymogów prawnych
zapewnienie bezpieczeństwa żywnościowego produktów
poprawa jakości produktów
wzrost zaufania klientów
obniżenie kosztów związanych z wyprodukowaniem i wprowadzeniem na rynek produktów niebezpiecznych
poprawa organizacji zarządzania w przedsiębiorstwie
Cookies
Obsługujemy pliki cookies. Jeśli uważasz, że to jest ok, po prostu kliknij "Akceptuj wszystko". Możesz też wybrać, jakie chcesz ciasteczka, klikając "Ustawienia".